Gå direkt till textinnehållet

Internationell PON-konferens i Stockholm

100 delegater från pressnämnder runt om i Europa deltar i en konferens i Stockholm på torsdag och fredag. Temat är hat mot journalister och hot mot tryckfriheten i Europa.

Ett hundratal delegater från 30 olika länder samlas i Stockholm i veckan för en konferens om hot och hat. Delegaterna är medlemmar i Alliance of Independent Press Councils of Europe, AIPCE.

Konferensen arrangeras av Allmänhetens Pressombudsman, PO, och Pressens Opinionsnämnd, PON, med anledning av att PON fyller 100 år i år. Det gör PON till världens äldsta pressnämnd.

Kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP) deltar också i konferensen. Hon kommer att hålla inledningstalet på torsdagen, då tryckfriheten i Europa ska diskuteras. I panelen finns bland andra Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski, Reportrar utan gränsers ordförande Jonathan Lundqvist och Katarina Areskoug Mascarenhas, chef för EU-kommissionens representation i Sverige.

Annons Annons

På fredagen diskuteras hatet mot journalister. Då medverkar bland andra Sveriges Radios VD Cilla Benkö och rikspolischef Dan Eliasson.

Konferensen hålls i Europahuset i Stockholm.

Fler avsnitt
Fler videos