Gå direkt till textinnehållet

”Jag är en fanatisk supporter”

Solveig Voyce kunde tänka sig att lämna chefredaktörsposten på Säffle-Tidningen för ett enda jobb: det som sportchef på Nya Wermlands-Tidningen. Nu har hon fått drömtjänsten.

Grattis till jobbet! Varför tackade du ja?
– För att det har varit en dröm i hela mitt liv att jobba med sport. Jag har ett jättestort sportintresse och det var som sportvikarie jag började min karriär. Det här har varit en avlägsen dröm, nu dök chansen upp och då tog jag den.

Sökte du jobbet eller blev du headhuntad?
– Både och. Jag har vetat att det var på gång och har haft den kontakten med företagsledningen under en tid. Nu kom vi överens. Det ska bli en väldigt rolig vår.

Solveig Voyce började på Karlskoga Tidning som 14-årig praoelev och har jobbat med sport som vikarie i flera omgångar, och sedan 2012 som skrivande chefredaktör på lilla Säffle-Tidningen.

Annons Annons

– Sporten har hela tiden funnits med. Det är det jag tycker är det absolut bästa att skriva om, så det känns väldigt relevant att få göra det på heltid.

Är du själv utövare av någon sport?
– Nej, men jag är en fanatisk supporter. Jag älskar ishockey. BIK Karlskoga är mitt lag.

Blir det någon jävsproblematik nu?
– Det kan jag inte tänka mig, det finns inga konkurrerande lag i den serien än så länge.

Du kliver ner i rang, från chefredaktör och utgivare till sportchef. Vad tänker du om det?
– Det tycker jag bara är skönt faktiskt. Jag har älskat de här fem åren, men det här jobbet är det enda jag var redo att lämna det för.

Har hoten och trakasserierna du utsatts för spelat någon roll i beslutet?
– Nej, ingen alls. Det är mer att tillfället kom, som jag inte trodde skulle komma på länge. Det kan ju komma reaktioner på saker jag gör som sportchef också.

Har du några tips till din efterträdare, reportern Claes Österman?
– Nej, han är så pass rutinerad, och har varit min klippa under alla år på Säffle-Tidningen. Han har mitt fulla förtroende. Jag är jättenöjd med lösningen, för jag värnar fortfarande om tidningen, den har ju varit mitt skötebarn.

– Mitt enda tips är att kör på, försök hålla ordet levande på landsbygden. Det är så otroligt viktigt med levande lokaltidningar.

Vad vill du göra med NWT-sporten?
– Mina starka sidor som ledare är att jag är en kreativ idéspruta, som leder med lust och skapar glädje. Så jag kommer väl försöka bli en vitamininjektion, kanske med en lite annan syn på saker och ting.

Några konkreta idéer?
– Att satsa mycket på det lokala, det är det jag brinner för. Det lokala ska vara i fokus. Värmland är ett riktigt bra idrottslän, så det finns mycket roligt att göra. Även låga divisioner, det är bara vi som gör det.

Fler avsnitt
Fler videos