Gå direkt till textinnehållet

”Jag är väldigt imponerad av skådespelare”

I år har han nominerats till Årets stilist och utsetts till Årets ekonomijournalist. Och nu har SvD Näringslivs Andreas Cervenka även debuterat som skådespelare i SVT-produktionen ”Boys”.

I Sveriges Televisions webb-produktion ”Boys” kan man se Andreas Cervenka spela lärare på Handelshögskolan i Stockholm. Serien, som hade premiär på måndagen, handlar om några unga vuxnas drömmar och liv mitt i Stockholm.

– Regissören Olof Leth hörde av sig någon gång i våras. Jag försökte förklara att jag varken hade några erfarenheter eller någon talang som skådis, men han tyckte ändå att de vill ha med mig. Så jag tänkte: varför inte? Kul att testa något nytt, säger han.

Andreas Cervenka har heller inte gått på Handels men det gick bra ändå. Han tror inte heller att han hade någon nytta av sina erfarenheter som journalist i sin rollframställning.

Annons Annons

– Man inser hur svårt det är att vara skådespelare. Nu spelade jag mot Adam Pålsson som är väldigt rutinerad, så jag försökte bara följa honom.

Andreas Cervenka säger att det också fanns en behållning i att se hur en inspelning av den här typen fungerar. Han har ännu inte hunnit se resultatet, men ska försöka hinna med det i kväll.

– Det är spännande att få inblick i andra yrken och jag är väldigt imponerad av skådespelare, säger han.

Fler avsnitt
Fler videos