Gå direkt till textinnehållet

”Jag blev erbjuden ett drömjobb”

Maggie Strömberg slutar på tidningen Fokus för ett jobb som politisk reporter på Sveriges Radio. Hon kommer att jobba med reportage, nyhetsinslag för Ekots program P1-Morgon, Studio Ett, God morgon, världen och Ekots lördagsintervju.

Varför byter du jobb?

– För att jag fick ett erbjudande från Ekot som kändes spännande. Därför byter jag jobb. Det ska bli roligt att arbeta på en av Sveriges tyngsta och mest erfarna redaktion.

Blev du headhuntad?

Annons Annons

– Jag vill inte berätta för många detaljer hur det gick till. Jag kan säga så mycket att man hela tiden träffar människor i olika sammanhang.

Vad kan du tillföra Sveriges Radio?

– Jag hoppas att jag kan ta med mig lite av det politiska berättandet som vi utvecklat på Fokus och översätta det till radio. Jag har specialiserat mig på Miljöpartiet, skrivit en bok om partiet, den kunskapen kan jag ta med mig till Ekot.

Fokus har fått en ny chefredaktör, Johan Hakelius, har det med ditt beslut att göra?

– Nej, det har inget med det att göra. Vi har varit en liten grupp som gjort Fokus under många år, jobbat tätt ihop. Nu har många av dem slutat, vilket gjorde beslutet att sluta lättare. Det handlar helt enkelt om att jag fick ett erbjudande om ett drömjobb. Det var inte svårt att tacka ja.

Har du jobbar med radio tidigare?

– Jag jobbade som reporter på P3 år 2009. Så jag har lite erfarenhet. Jag kommer att få lära mig mer.

När börjar du?

– Det är inte riktigt klart ännu, men i mitten av maj.

 

Fler avsnitt
Fler videos