Gå direkt till textinnehållet

”Jag säger nej till förslaget”

Frilansfotografen Tomas Ohlsson tänker inte gå med på det ackordserbjudande som Stampen gått ut med. ”Jag kommer att säga nej till alla förslag som ger mindre än 100 procent”, säger han.

I dag fick fordringsägarna på Stampen ett så kallat ackordserbjudande. Gränsvärdet sattes på 10 000 kronor. För frilansfotografen och Journalistenmedarbetaren Tomas Ohlsson innebär det att fodringar över den summan – för hans del rör det om 105 000 kronor – endast ersätts till 25 procent.

– Förslaget är jättebra för dem som har en fordran på 10 000 kronor eller mindre. Grattis till dem. Personligen förlorar jag extremt mycket pengar på denna lösning. Jag kommer att säga nej till alla förslag som ger mindre än 100 procent, säger Tomas Ohlsson.

Anledningen till att han säger nej till erbjudandet är att han ogillar det sätt som Stampens ledning har hanterat företagets pengar.

Annons Annons

– Jag tycker inte att det är rättvist att vi som gör tidningen ska behöva betala ur våra egna fickor när det finns de som lever i lyx i jämförelse med oss, säger Tomas Ohlsson.

Fler videos
Fler avsnitt