Gå direkt till textinnehållet

Jobbar med utsikt över Ljungan

Lasse Hallberg tog ett avgångsvederlag från Sundsvalls Tidning och jobbar nu som redaktör för magasinet Flugfiske i Norden. Hans kontor har utsikt över älven Ljungan.

Hur kom det sig att du började jobba på Flugfiske i Norden?
– I min tjänst på Sundsvalls Tidning ingick det även att jag var sportfiskeredaktör en dag var fjortonde dag. Artiklarna publicerades i söndagsbilagan. Men jag jobbade även som nyhetsreporter, redigerare och featureredaktör. Jag hade gjort allt på en dagstidning.

Varför slutade du på Sundsvalls Tidning?
– Jag hade jobbat 28 år på tidningen och det var så att Mittmedia skulle göra sig av med hundra journalister. Jag var 54 år, och skulle jag göra något annat i livet så var det nu. Framtiden för dagspressen verkar inte ljus.

Hur gammal är Flugfiske i Norden?
– Det är ett gammalt magasin som startades av fem flugfiskare år 1979. De första 20 åren drevs den med hjärta och kärlek, men är numera lite mer professionellt skött. Vi kommer ut med sex nummer per år och har lite över 5 000 prenumeranter och varje nummer trycks i 9 500 exemplar. Vi kommer troligen att vara en av de sista som lämnar pappret. Prenumeranterna spara på tidningen.

Annons Annons

Tillhör magasinet något förlag?
– Tidningen är ett eget aktiebolag, tillhör ingen koncern. Det är en av orsakerna till att jag slutade på Sundsvalls Tidning. Jag har fått nog av koncerner.

Är det ett heltidsjobb?
– Jag jobbar lite mer än halvtid. Sitter just nu och jobbar med nästa nummer som kommer i början av november, naturligtvis intill en älv, Ljungan, som flyter fram söder om Sundsvall.

Fler avsnitt
Fler videos