Gå direkt till textinnehållet

Journalisten flyttar

Journalisten lämnar i vår Journalistförbundets lokaler på Vasagatan i Stockholm. Flytten går till östra Södermalm och har initierats av tidningen.

– I första hand är det en ekonomisk fråga, vi behöver strama åt utgifterna. Flytten innebär både en besparing och möjliga nya intäkter i form av till exempel hyresintäkter och seminarieverksamhet, säger Journalistens chefredaktör och VD Helena Giertta.

– Det finns också en arbetsmiljöaspekt, eftersom vi i dag sitter i lokaler som inte är anpassade för vår verksamhet.

Vad hoppas du att flytten mer ska ge?
– Eftersom hela arbetsplatsen är positivt inställd kommer det att kännas som en nystart, vi börjar om med nya fräscha och kreativa ögon.

Annons Annons

Finns det några nackdelar i att flytta ifrån Journalistförbundet?
– Absolut, det är den uppenbara nackdelen. Det finns en risk att vi glöms bort av förbundet. Och folk som besöker förbundet och samtidigt brukar besöka oss kommer inte att kunna göra det.

Hur ska de nackdelarna hanteras?
– Jag hoppas att besökare hittar även till våra nya lokaler. Och genom att göra en bra tidning och webb ska vi se till att förbundet inte glömmer oss.

Journalistförbundet räknar med att öka sina intäkter i och med Journalistens flytt, eftersom man hoppas kunna hyra ut en större del av sina lokaler än i dag, enligt verksamhetschef Eva-Maria Kollberg.

De nya lokalerna ligger på Nytorgsgatan 17A. Senast den 1 april ska redaktionen vara på plats.

Fler avsnitt
Fler videos