Gå direkt till textinnehållet

Journalistförbundet tar strid mot otryggheten

Journalistförbundet startar nu ett långsiktigt arbete mot otryggheten för journalister på arbetsmarknaden. Det första steget är att utreda otryggheten i mediebranschen, och förbundet satsar på kunskapsinhämtning, bland annat via en Facebookgrupp.

Den 11 juni presenterar Journalistförbundet den första utredningsrapporten om otryggheten i mediebranschen. En arbetsgrupp bestående av förbundsordförande Jonas Nordling, förbundsjurist Katarina Dahlskog och den oberoende utredaren Kent Werne leder det praktiska arbetet med att undersöka otryggheten i branschen.

”De otrygga jobben i mediebranschen har blivit fler de senaste åren. Vi behöver ta fram konkreta förslag på hur vi kan minska otryggheten i mediebranschen”, säger Jonas Nordling i en kommentar.

”Våra medlemmar berättar om konstant stress, utbrändhet, uppgivenhet och en tystnadskultur där ingen vågar säga ifrån. Och otrygga journalister leder till sämre journalistik.”

Medlemmar och andra berörda bjuds nu också in till att vara aktiva i det löpande arbetet. Bland annat har förbundet startat Facebookgruppen ”Vem tjänar på otrygga jobb?” där man ska kunna diskutera och komma med förslag.

Fler avsnitt
Fler videos