Gå direkt till textinnehållet

Konstprojekt var ett aprilskämt

Simon Ridell, reporter på Arbetarbladet i Gävle, stod för ett av de mest omtalade aprilskämten. Han påstod att moderaten Lars Beckmans politiska karriär var ett konstprojekt.

Den 1 april publicerade Arbetarbladet i Gävle en artikel som påstod att den moderate fullmäktigeledamoten Lars Beckman, en av Sveriges mest omtalade politiska twittrare, erkänner att hans politiska karriär var ett konstprojekt, och att han egentligen är ”mörkröd”.

Artikeln skrevs av Arbetarbladets reporter Simon Ridell.

Vem kom på aprilskämtet att Lars Beckman kommit ut som ett konstprojekt?
– Det var jag.

Varför valde du att skämta om honom?
– Han är en intressant person som väcker känslor, framför allt på Twitter där han är mycket aktiv. Jag är lite fascinerad av honom, han är en frisk fläkt. Dessutom var det roligt att han ställde upp och gick med på skämtet.

Var det svårt att övertala honom?
– Jag var tvungen att skriva en färdig text som han skulle godkänna. Han funderade under fredagen och lördagen, men på lördagskvällen hörde han av sig och sade: vi kör. Vi var ganska överens om att skämtet skulle vara till hans fördel, och det verka så på de kommentarer han fått på Twitter. De tycker att det var bra av honom att bjuda på sig själv.

Varifrån fick du idén att Lars Beckman skulle komma ut som konstprojekt?
– De som följer honom på Twitter skriver ibland att de inte tror på honom och att hans Twitterkonto är ett skämt, att det är ett konstprojekt. Detta har legat i mitt bakhuvud och dök upp då jag skulle skriva ett skämt.

Är det några som är besvikna att det inte var ett konstprojekt?
– Det finns de som grämer sig över att det inte var sant.

 

Läs Arbetarbladets aprilskämt här.

Fler avsnitt
Fler videos