Gå direkt till textinnehållet

Kräver 100 miljoner dollar för att inte döda journalist

En av de två japaner som islamisk stat, IS, hotar att döda är journalist. IS kräver att den japanska regeringen betalar 200 miljoner dollar i lösen.

IS ultimatum kom efter att den japanska premiärministern Shinzo Abe lovat ett stödpaket på 200 miljoner dollar till de länder i Mellanöstern som bekämpar IS, skriver theguardian.com.

På videoklippet ses en man står mellan de två japanerna, journalisten Kenji Goto Jogo och säkerhetskonsulten Haruna Yukawa.

Vid ett tillfälle pekar mannen, som har brittisk accent, på Kenji Goto Jogo med en kniv och säger: ”Livet på denna japanska medborgare kommer att kosta dig 100 miljoner dollar.”

Annons Annons

Kenji Goto Jogo, en frilans som driver ett litet medieföretag, kidnappades i oktober 2014 i Syrien. Haruna Yukawa, som förmodligen åkte till Syrien för att träna med militanta, greps i augusti förra året.

 Kenji Goto Jogo sista twitterinlägg var från den syriska staden Kobani, som varit under belägring av IS i flera månader.

Kenji Goto Jogo är även författare. Han har skrivit böcker om barn i krigszoner från Afghanistan till Afrika och har rapporterat för japanska nyhetskanaler.

Fler avsnitt
Fler videos