Gå direkt till textinnehållet

Kritik mot SVTs metoder i Kevinfallet

Yrsa Stenius riktar hård kritik mot Dan Josefssons och SVTs metoder under arbetet med Fallet Kevin, där sista delen sänds i kväll.

I en debattartikel i Aftonbladet går Yrsa Stenius, före detta Allmänhetens Pressombudsman, till hård attack mot Dan Josefsson och teamet bakom Dokument inifråns uppmärksammade Fallet Kevin.

”Dan Josefsson har inför dokumentären, som SVT hissat upp till himlen, ljugit sig fram till de intervjuer han har lyckats göra med utredarna av det nitton år gamla mordet”, skriver Yrsa Stenius.

Hon menar att SVTs metod att inför intervjuerna hävda att de vill ställa frågor kring någonting annat än själva förundersökningen i Kevinfallet, leder till att de personer som intervjuas inte är inlästa, och därför framstår som ”tveksamma och osäkra”.

”Dag för dag upplever jag ett tilltagande obehag inför den mediejustis som utspelar sig kring fallet Kevin enligt tidigare etablerat mönster: SVT närmar sig nyckelpersonerna i ett rättsfall på ett ohederligt sätt, spelar sedan ut dem, förlopp, fakta och omständigheter enligt en given plan. Kolleger hakar på”, skriver Yrsa Stenius.
 

Läs mer: I en intervju med Journalisten avfärdar Dan Josefsson Stenius påståenden.

Fler avsnitt
Fler videos