Gå direkt till textinnehållet

Lars Dahmén slutar som VD för HD-Sydsvenskan

Lars Dahmén lämnar som VD för HD-Sydsvenskan efter sommaren och ersätts av Pontus Bodelsson som har varit VD för Helsingborgs Dagblad.

Lars Dahmén (bilden) ska från den 1 augusti arbeta som affärsområdesansvarig för Bonnier Magazines.

Han tillträdde som VD för Sydsvenskan 2011 och var 2013-2014 också chefredaktör för tidningen. Pontus Bodelsson var VD för Helsingborgs Dagblad 2011-2014, dessförinnan VD för Nationalencyklopedin.

”Jag har fått vara med och genomföra så mycket under de här snart fyra åren. HD-Sydsvenskan är mitt uppe i en spännande resa och vi har tillsammans åstadkommit fantastiska förändringar som jag är mycket stolt över”, säger Lars Dahmén i ett pressmeddelande.

Annons Annons

”Det känns mycket tryggt att han nu lämnar över till Pontus Bodelsson som med sina stora erfarenhet från HD kommer att kunna bidra till att fortsätta arbetet med att utveckla HD och Sydsvenskan tillsammans, säger Gunilla Herlitz, styrelseordförande för HD-Sydsvenskan och ansvarig för dagstidningar inom Bonnier. 

"Sammanslagningen av HD och Sydsvenskan är betydelsefull för Skåne och det gläder mig att arbetet kommit en god bit på väg. Förändringsarbetet går vidare och jag ser fram emot att få bidra till den fortsatta utvecklingen", säger Pontus Bodelsson.

HD-Sydsvenskan skapades förra året när Helsingborgs Dagblad, Sydsvenskan och tryckeribolaget BOLD Malmö gick samman. Företaget har ungefär 450 anställda, omsätter drygt 1 miljard kronor och ger ut tidningarna City, Hallå, Helsingborgs Dagblad, Landskrona Posten, Nordvästra Skånes Tidningar och Sydsvenskan.

Fler avsnitt
Fler videos