Gå direkt till textinnehållet

”Låt tidskrifter använda public service-material”

Public service-bolagen bör skifta fokus till att skapa kvalitetsinnehåll som även kommersiella medier får använda. Det förslår Sveriges Tidskrifter i dag.

Sveriges Tidskrifters ordförande Unn Edberg vill vända på den infekterade debatten om public service och de pressade kommersiella medierna. I stället för att begränsa public service föreslår hon att tidskrifter borde få publicera material producerat av public service, för att värna kvalitetsjournalistiken.

Hur vore det om de tre public service- bolagen SVT, SR och UR skiftade fokus från att distribuera sitt innehåll i sina egna kanaler till att skapa kvalitetsinnehåll tillgängligt för andra att använda? Tänk om vi på tidningar fick tillgång till materialet på våra sajter, där vi fick del av annonspengarna som den ökade trafiken genererat.

Jag ser framför mig att Fokus på sin sajt kan publicera sina utmärkta politiska analyser kryddade med klipp från riksdagsdebatter som SVT filmat, att KP kan illustrera en text om mobbing med delar av en film från UR, skriver Edberg på Dagens Media debatt.

 

Fler avsnitt
Fler videos