Gå direkt till textinnehållet

”Man är redaktör och reporter i ett”

Elinor Ahlborn, 23, arbetar som vikarie på Kulturnyheternas webbredaktion i Stockholm. Hennes vilja att berätta historier tog henne till journalistyrket. 

Elinor Ahlborn har tidigare praktiserat och frilansat åt redaktioner som Nöjesguiden. Hon har även vikarierat som textredigerare på TTs TV-redaktion, samt skrivit åt en studenttidning i Uppsala. Hon kom egentligen till redaktionen som praktikant redan i våras men fick fortsätta på ett sommarvikariet under juni och juli.

Imorgon gör Elinor sin sista dag på Kulturnyheternas redaktion för den här gången.

Vad har du fått göra hittills?

– Oftast har det bara jag och en person till här i sommar så vi har gjort samma sak. Vissa dagar har jag varit ensam på redaktionen, då gör man allt, det vill säga håller igång SVTs kulturbevakning på webben. Man är redaktör och reporter i ett.

Har du fått blodad tand för journalistyrket nu?

– Ja det har jag. Eller det har jag nog alltid haft. För att jag tycker om att berätta, jag gillar att hålla på med språket och är såklart intresserad av allt som händer runt omkring mig.

Är jobbet på Kulturnyheterna svårare än du trodde?

– Jag kommer inte riktigt ihåg vad jag trodde innan jag började som praktikant, men jag blev lite förvånad över att jag blev en helt vanlig reporter så snabbt. Men det beror kanske också på vad man själv gör av det. Det har nog inte varit svårare än jag trodde men kanske inte heller lättare.

Vad har du för planer i höst?

– Det är lite öppet än. Jag ska vikariera lite på TT och sedan får vi se. 

Fler avsnitt
Fler videos