Gå direkt till textinnehållet

Martin Aagård: ”Jag vill be Herrey om ursäkt”

Aftonbladets Martin Aagård har raderat sitt Twitterkonto efter förtalsstämningen mot tidningen i Stockholms tingsrätt. ”Jag orkar inte mer”, säger han till Journalisten.

Som Journalisten berättade tidigare i dag har artisten Richard Herrey stämt Aftonbladet över tweets som kulturmedarbetaren Martin Aagård gjorde i juni. Herrey kräver ett skadestånd om 30 000 kronor för att Martin Aagård kallat honom för rasist.

– Det började med att jag och Richard Herrey twittrade om resultatet i det danska valet, och sen avslutade jag, lite väl Twitter-frejdigt, med att kalla honom för ”din gamla rasist”. Jag tog tillbaka det omedelbart, men lite väl Twitter-ironiskt så det fanns en risk att det inte framgick, säger Martin Aagård till Journalisten.

– Under sommaren har både jag och tidningen haft kontakt med Richard Herreys advokat. Jag har sagt att jag gärna vill prata med Richard Herrey och be personligen om ursäkt. Jag har inte kunna ha en dialog direkt med honom utan allt gick via advokaten. Jag har sagt att jag kan ta bort alla tweets som han funnit upprörande, men jag ville gärna ha en lista på vilka tweets det handlade om. Jag fick ingen sådan lista, och sedan var det tyst ett tag. Jag antog att det runnit ut i sanden, men så är det alltså inte.

Vad tänker du kring att stämningen kommer mot Aftonbladet och inte mot dig?
– Hade Aftonbladets utgivare varit ansvarig utgivare för Twitter hade det varit fantastiskt, för då hade Aftonbladet haft jättemycket pengar. Nu är det inte så. Det är mitt Twitterkonto, det har inget med Aftonbladet att göra.

Du har valt att radera ditt Twitter-konto på grund av detta?
– Ja, jag tänkte att om jag tar bort Twitter-kontot försvinner ju de tweeten också. Men sedan är det också så att jag har tröttnat på det forumet. Jag får så många okvädingsord, det är så mycket hat och hot, att jag orkar inte mer.

Har du övergett Twitter för gott?
– Vem vet. Just nu känner jag inte för att använda det. 

Fler avsnitt
Fler videos