Gå direkt till textinnehållet

Mediehuset Vice satsar på psykisk ohälsa

Vice media, som bland annat gjort dokumentärer både inifrån IS och om Atlantas hiphop-scen lanserar nu en stor kampanj om psykisk sjukdom. På över sex språk och i 15 territorier kommer programmen att under en hel vecka handla om psykisk ohälsa.

Det är The Guardian som rapporterar om det populära mediehuset Vice satsning. Det veckolånga redaktionella projektet involverar alltså 15 territorier och innehåller massor av lokalt innehåll.

”Viceguiden för psykisk hälsa” som satsningen kallas vill lyfta fram hur viktigt arbetet med psykiska sjukdomar är. Idén kom i och med att mediehuset tycker att den brittiska regeringen inte prioriterat frågan inför det stundande valet.

"För VICE, känns psykisk hälsa som den mest angelägna frågan i årets val. Det beror på att koalitionsregeringen har tillbringat de senaste fem åren med att utforma ett land som provocerar fram en epidemi av psykisk ohälsa, genom att hacka bort allt skyddsnät som finns”, säger Vice Storbritanniens chefredaktör Eleanor Morgan till The Guardian.

Rapporteringen handlar om folk som gått igenom både ätstörningar och depression. Samt forskning kring psykiska problem för färgade och etniska minoriteter. Vice samarbetar med organisationen Mind för att ro i land hela projektet. 

Fler avsnitt
Fler videos