Gå direkt till textinnehållet

Medierna i P1 firar 10 år

Radioprogrammet Medierna firade sitt tioårsjubileum genom tre debatter och mingel med sin publik i Kulturhuset i Stockholm.

I den första debatten diskuterade Expressens chefredaktör Thomas Mattsson, SVTs tidigare VD Eva Hamilton och medietränare Paul Ronge om hur det kändes att själva bli granskade. Alla tyckte förstås att det var okej att bli granskade, men Thomas Mattsson önskade sig också lite mer positiva nyheter i Medierna.

Den andra debatten handlade om vilka som hatar journalister och varför.

Jan Helin tidigare Afonbladets publisher och numera programchef på SVT beskrev det som den perfekta stormen

– Det är idag möjligt för alla på sociala medier att kritisera medier, samtidigt som det politiska landskapet förändrats. En del använder medier som en del av sin politiska retorik. Det är bara att titta på när världens mäktigaste administration startar krig mot medier. De vill inte ha oberoende journalistik.

Under samma debatt konstaterade professor Ingela Wadbring att även om misstroendet mot medier är 20 procent så betyder det ju samtidigt att 80 procent har förtroende för medier,

I den tredje debatten diskuterade Karin Gyllenklev, vetenskapsjournalist,
Viktor Barth-Kron, politisk reporter och krönikör och Mediernas egen krönikör Jack Werner om varför så många intresserar sig för medier just nu.

I Journalistens TV-inslag ovan får programledare från olika perioder av programmet, Martin Wicklin och Therese Rosenvinge, berätta vad de menar är det viktigaste med programmet Medierna.

 

 

 

Fler avsnitt