Gå direkt till textinnehållet

Metro gör kampanj för att visa hatet

Metros kolumnist Cissi Wallin skrev en krönika om Bob Dylan-män som rörde upp kraftiga reaktioner, inte minst mot henne som kvinna och person. Nu har Metro gjort en film där några män ur redaktionen läser upp kommentarer direkt till Cissi Wallin, som hon fått från andra män genom åren via mejl och sociala medier.

I den raljanta krönika som Cissi Wallin skrev i Metro kallad ”Dylan-män, släpp guran och slicka fitta istället” pekade den tidigare P3-programledaren bland annat på erfarenheter hon skaffat sig som tidigare singel.

”Under mina vilda år som sökande singel, sådär som många lever mellan 20 och 30 så lärde jag mig framförallt två saker: använd kondom, och lokalisera män i hatt som hemskt gärna vill spela gitarr för dig (…) Män som vill att man ska läsa deras "fan detta kommer bli stort"-bokmanus när man bara vill äta sin cheeseburgare ifred. (…) De som börjat se på kvinnor som ljuva sagoväsen, det eller ondsinta skökor. Inget däremellan. Som tror alla kvinnor vill leva intill en kronisk trubadur med cigg i mungipan. Som vill förklara för en. Som aldrig lyssnar, utan bara berättar. Förklarar och förklarar fast utan att egentligen ha en susning”, skrev hon bland annat.

Då rasade tuffa och hatiska kommentarer in mot Cissi Wallin, som skrivit för Metro i tio år. Därför bad redaktionen att några manliga medarbetare skulle läsa upp kommentarerna direkt till henne i ett TV-inslag, för att känna på hur det känns att både säga och ta emot den här typen av uttalanden.

Annons Annons

”Skulle någon av alla de mängder killar och män som kallat mig ful felknullad gnällfitta (och liknande inom samma repertoar) våga sitta mittemot mig, läsa upp sin kommentar och sen se mig i ögonen? Skulle de fortfarande mena det?”, skriver Cissi Wallin och fortsätter.

”Jag får ofta frågan "varför hatar du män så mycket?". Inte sällan av er läsare. Tillåt mig vända på frågan: Hur kommer det sig att jag inte blivit en galen manshatare med trimmad motorsåg, för länge sedan? Ja men, med tanke på alla hot och allt hat jag fått från killar och män under de tio år jag skrivit här i Metro. Och även med tanke på hur mycket skit jag och andra tjejer behövt utstå, från grabbar och gubbar under hela våra uppväxter. Man behöver inte skriva något så grovt som jag gjorde för att få den här typen av kommentarer."

Fler avsnitt
Fler videos