Gå direkt till textinnehållet

Mexikansk journalist ska ha torterats

Ännu en journalist har mördats brutalt i Mexico. Fotografen Ruben Espinosa sköts till döds i Mexico City - efter att han flytt sin hemstat Veracruz. Han tros också ha utsatts för tortyr.

Ruben Espinosa hittades död i en lägenhet i Mexico City tillsammans med fyra kvinnor som också skjutits till döds. Samtliga bar spår av tortyr, och i kvinnornas fall även sexuella övergrepp, enligt nyhetsbyrån AP.

Yttrandefrihetsorganisationen Article 19 menar att mexikanska myndigheter inte gjort tillräckligt för att skydda Espinosa, som nyligen på grund av hot flydde hemstaten Veracruz, där 11 journalister mördats sedan 2010.

Article 19s ordförande Dario Ramirez är också starkt kritisk till att åklagaren som undersöker morden igår uttalade att han överväger alla tänkbara motiv, inklusive rån och våldtäkt. Åklagaren är skeptisk till att Espinosa verkligen sökte sig till Mexico City för att söka skydd från hot riktade mot honom som yrkesperson.

Annons Annons

Det brutala mordet på Espinosa oroar många mexikanska journalister, som tidigare sett Mexico City som en fredad zon från våld och hot mot journalister.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos