Gå direkt till textinnehållet

Mittmedia kan tänka sig morgonutdelning i Ångermanland

De som bor i orterna Backe och Rossön i Strömsunds kommun får inte dagstidningarna Östersunds-Posten och Länstidningen förrän dags efteråt. Prenumeranterna protesterar och nu lovar ÖPs chefredaktör Hans Lindeberg att se över hur de ska får tidningen på utgivningsdagen.

Sedan den 1 juli får prenumeranter i Backe och Rossön inte Östersunds-Posten och Länstidningen i Östersund förrän dagen efteråt. Något som upprört de 70 prenumeranterna, skriver op.se.

I den del av länet som tillhör landskapet Ångermanland finns tre lokaltidningar: Tidningen Ångermanland, ÖP och LT som alla ägs av Mittmedia. De som prenumererar på Tidningen Ångermanland får den samma dag och delas ut av Posten. För de som har ÖP och LT kommer tidningen förs dagen efteråt.

ÖP och LT trycks i Östersund och distribuerades tidigare till Backe och Rossön av Tidningstjänst, något som blev för dyrt och därför valda man att låta Posten ta över distributionen.

Annons Annons

Enligt ÖP fraktas tidningarna till Sundsvall för omlastning till Ramsele där Posten har sin sortering. Tidningen Ångermanland hinner till Ramsele i tid, men inte ÖP och LT.

ÖPs chefredaktör Hans Lindeberg skriver i ett debattinlägg i den egna tidningen att Mittmedia efter semester ska titta på alternativ som ska lösa problemet och ge de som bor i Rossö och Backe papperstidningen hem i brevlådan på utgivningstagen.

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos