Gå direkt till textinnehållet

Mittmedias klubb kräver korten på bordet

Journalistklubbarna inom Mittmedia anser att koncernens ledning har gett motstridiga signaler i sina uttalanden om Dagens Nyheters rapportering om det radikala framtidsscenario som diskuterats för koncernen (med 422 uppsagda journalister och en övergång till gratistidningar).

Därför förbereder klubbstyrelsen just nu ett antal frågor till ägarna och bolagsstyrelsen.

– Vi tycker att ägarna tydligare än de har gjort måste lägga korten på bordet för vad man vill med Mittmedia. Vi har många frågor och följdfrågor om de uppgifter som kom fram i DN och de uttalanden som gjordes av styrelseordföranden, VD och även ägarna i samband med DN-artiklarna, säger klubbstyrelsens ordförande Tomas Backlund.

Redan nu på torsdag den 8 september träffar samtliga klubbordföranden inom Mittmedia den nytillträdda VDn Per Bowallius. Tomas Backlund sade till Journalisten strax innan DN-artiklarna att Bowallius ledning på det hela taget kändes ”hoppingivande”.

Annons Annons

Hur är förtroendet för ledningen nu?
– Jag kan inte svara på den frågan innan vi har fått svar på våra frågor. Rent allmänt har vi förtroende, men det är lite avhängigt vad de svarar, säger Tomas Backlund.

Fler avsnitt
Fler videos