Gå direkt till textinnehållet

NA Media läggs ned

NA Media läggs ned och tjänsten med nattbevakning för webben försvinner från sista februari. Fem personer sägs upp. UPPDATERAD.

NA Media sköter nattbevakningen åt flera tidningar som ingår i Promedia och har tidigare haft flera externa kunder, nu återstår bara en extern kund. På tisdagen beslutades att NA Media läggs ned. De fem personer som arbetar i företaget är uppsagda från årsskiftet.

– Vi lyckades få en månad extra uppsägningstid för dem fem personerna, men det är en liten tröst i sammanhanget, säger Lennart Almquist, ordförande i journalistklubben på Promedia.

Journalisterna kommer att göra sin sista arbetsdag den sista februari, då det sista kontraktet med en extern kund löper ut, därefter kommer medarbetarna att vara arbetsbefriade.

– Jag tycker att det är ett misstag att lägga ned. För mig känns nattbevakningen av webben viktig och en del av en möjlig framtid. Webben blir allt viktigare, säger Lennart Almquist.

Lena Larsson, VD på Promedia, kostnaden för NA Media blev för stor.

– Det har varit en väldigt bra verksamhet till stor nytta för tidningarna. Tyvärr har det varit för dyrt eftersom det kräver mycket personal på nätter och helger, och vi har tappat externa kunder, säger Lena Larsson.

Hur kommer tidningarna att lösa nattbevakningen framöver?
– Det är upp till varje enskild tidning. Vi har olika stora tidningar med olika behov inom Promedia. I något fall kan man förändra scheman, i andra fall kanske man köper in tjänster utifrån.

NA Media ägs av Promedia som ingår i Stampen. I Promedia ingår nio tidningar, bland andra Nerikes Allehanda, VLT och Länstidningen i Södertälje.

Fler videos
Fler avsnitt