Gå direkt till textinnehållet

Norrbottens Media gör förlust

Trots Norrländska Socialdemokratens (NSD) presstöd på 16,8 miljoner kronor gick Norrbottens Media med förlust 2015. Rörelseresultatet 2015 blev minus 11,6 miljoner och resultat före skatt minus 11,0 miljoner.

Det är första gången sedan bolaget bildades som man går med förlust, rapporterar Affärer i norr. Enligt bolagets årsredovisning blev omsättningen 318,2 miljoner kronor medan kostnaderna ökade med 16,3 miljoner kronor till 350,4 miljoner.

Den stora ökningen stod personalkostnaderna för, de ökade med 17 miljoner. Antalet anställda har ökat med 12 personer eftersom bolaget tagit över distributionen och dess personal.

”2015 var inget bra år, men den långsiktiga lönsamheten ser positiv ut. Det som skedde förra året var att vi gjorde en stor satsning på avgångslösningar med syfte att minska kostnaderna på lång sikt”, säger Mats Ehnbom till Affärer i norr.

Norrbottens Media ger ut NSD, Norrbottens Kuriren, 24Norrbotten och gratistidningarna Extra. 

Även Piteå-Tidningen gör en förlust 2015. De gör ett rörelseresultat på -8 miljoner kronor och ett resultat före skatt på -10,3 miljoner, skriver Affärer i norr.

Den enda norrbottenstidning som gör vinst är Haparandabladet. Deras rörelseresultatet blev 1 miljon kronor och resultatet före skatt blev 0,9 miljoner. 

Fler videos
Fler avsnitt