Gå direkt till textinnehållet

Norska Journalisten får tillförordnad chefredaktör

Martin Hyseby Jensen hoppar in som tillförordnad chefredaktör för norska Journalisten fram till 1 oktober nästa år då ny ansvarig utgivare ska tillsättas. Nuvarande chefredaktör Helge Øgrim går i pension. Under uppsägningstiden får han lön utan arbetsplikt.

Efter att norska Journalisten lade ner sin pappersutgåva 2014, mycket på grund av sviktande annonsintäkter, består redaktionen av tre journalister. En av dem, Martin Hyseby Jensen, valdes av tidningsstyrelsen att ta över som chefredaktör fram tills det att en ny utses.

Till journalisten.no säger Martin Hyseby Jensen att det är för tidigt att säga om han kommer att vara chefredaktör efter den 1 oktober eftersom det inte är han som avgör.  

På frågan om Journalisten kommer att överleva svarar Martin Hyseby Jensen att det är få medier som idag lever tryggt och att Journalisten är beroende av antalet medlemmar i norska Journalistförbundet.

Annons Annons

I år har Journalisten gått med ett litet överskott som delvis beror på att redaktionen inte har tagit ut lön under en månad.

Det har framkommit kritik mot det avtal som Helge Øgrim har med Journalistförbundet. Han får lön under uppsägningstiden som är på ett halvår utan krav på arbetsplikt, totalt 450 000 norska kronor.

Fler avsnitt
Fler videos