Gå direkt till textinnehållet

NSD och Norrbottens-Kuriren slås ihop

NSD och Norrbottens-Kuriren slås ihop och bildar en gemensam nyhetsredaktion. Tidningarnas namn blir kvar.

Förslaget presenterades för tidningens styrelse och personalen och antogs under torsdagen. Sammanslagningen av nyhetsredaktionerna innebär att alla avdelningar på respektive tidning nu är sammanslagna: lokalredaktionerna, sportavdelningarna och webbredaktionerna. Redan i dag samarbetar NSD och Norrbottens-Kuriren och gör helg- och nöjessidor, skriver nsd.se.

Beslutet innebär att material som NSDs reportrar producerar i dag framöver även kommer att kunna läsas i Norrbottens-Kuriren.

Kalle Sandhammar, NSDs chefredaktör och vice verkställande direktör, säger till nsd.se att omorganisationen inte är ett sparpaket, men att han inte kan utesluta att det leder till uppsägningar.

”Vi har inga numerär ännu. Vi hoppas och tror att vi ska kunna undvika uppsägningar, med något enstaka undantag. Vi har redan ett antal vakanser och resten kan vi klara på frivillig väg,” säger Kalle Sandhammar till nsd.se

Ledningens förslag ska nu förhandlas tillsammans med fackklubbarna i Mediehuset, Journalistförbundet och Unionen.

”Vi har fått omorganisationen presenterad för oss och börjar förhandla på måndag. Vi kommer slå vakt om våra medlemmar. I det här läget kan jag inte kommentera mer,” säger Tommy Lundqvist, ordförande för journalistklubben på NSD och Norrbottens-Kuriren.

Genomförandet av omorganisationen är tänkt att sjösättas vid årsskiftet.

Fler avsnitt
Fler videos