Gå direkt till textinnehållet

NTM: Det blir inga nedskärningar

NTM tar över Enköpings-Posten vid årsskiftet. Men det kommer inte att innebära några nedskärningar på redaktionen, enligt NTMs koncernchef Lennart Foss. (UPPDATERAD)

NTM-koncernen köper Enköpings-Posten från NWT. Lennart Foss är glad över affären.

– Vi har ungefär samma syn som NWT, vi tror på starka lokala mediehus, där papperstidningen är viktig och även de digitala produkterna.

Lennart Foss tror att NTM kan hjälpa till att utveckla Enköpings-Posten genom närheten till Uppsala, där NTM har sitt tryckeri och ger ut Upsala Nya Tidning.

– Att vara 5 mil ifrån tryckeriet är givetvis bättre än att vara 25 mil ifrån. Jag tror att vi kan bidra redaktionellt också, vi har delvis ett gemensamt bevakningsområde.

Men några nedskärningar i personalen kommer det inte att bli, enligt Lennart Foss.

– Något sådant finns inte med i vår planering. Jag har alldeles nyss berättat för personalen att vi vill att alla som jobbar där nu ska vara med när vi tar över.

NTM planerar att ta över tidningen vid årsskiftet, och nu väntar fackliga förhandlingar. Även journalistklubben har fått informationen att det inte blir några nedskärningar.

– All personal får följa med, men vad det betyder på lång sikt är omöjligt att veta, säger Anders Liljestrand, ledamot i klubbstyrelsen på NWT och reporter på Enköpings-Posten.

Sedan personalen fick en kallelse till möte förra veckan har det spekulerats i vad det kan handla om, enligt Anders Liljestrand. Och det fanns värre scenarion än att NTM tar över.

– Vi måste smälta det här, det finns många tankar. Men en försiktigt optimistisk kommentar är att vi har mer gemensamt med Uppsala än Karlstad. 

 

Fler avsnitt
Fler videos