Gå direkt till textinnehållet

NWT vill lägga ner VFs sportredaktion

Sportredaktionen läggs ner. En fotograf mindre. Redigeringen flyttas till Nya Wermlands-Tidningen. Det är några av de sparförslag som NWT presenterat för personalen på Värmlands Folkblad.

Den 1 mars tog Nya Wemlands-Tidningen formellt över Värmlands Folkblad och Karlstads-Tidningen, som NWT-koncernen köpte för en hemlig summa för ungefär en månad sedan. Nu har NWT presenterat sitt sparförslag för medarbetarna på VF.

Enligt förslaget ska sportredaktionen läggas ner, något som skulle påverka 4,8 tjänster. Dessutom vill man minska antalet fotografer från dagens tre till två. Redigeringen ska flyttas över till NWTs redigeringsnav som i dag redigerar koncernens tidningar. Även webben kommer att tas över av NWT som ska sköta händelsenyheter, som "blåljus". VF kommer dock att fortsätta publicera egna nyheter på VF.se. VF Näringsliv läggs ned vid halvårsskiftet och näringslivsmaterial ska tas från NWT.

Karlstads-Tidningen föreslås fortsätta med två reportrar, inklusive chefredaktör. Redigeringen kommer att köpas från NWT förslagsvis.

Annons Annons

Om förslaget blir verklighet innebär det att NWT kommer att göra all sport i Värmland.

– Att NWT vill ta bort sporten kom som en överraskning. Det är tråkigt. Det kommer inte att finnas någon konkurrenssituation. Journalistklubben är inte nöjda med förslaget. Vi kommer att kämpa för våra medlemmar, säger Simon Strinnholm, journalistklubbens ordförande på VF.

Sammantaget innebär förslaget att ungefär tio tjänster på VF berörs. Förhandlingarna kommer att återupptas på tisdag nästa vecka.

En positiv sak i förslaget är att VF får behålla sina lokalredaktioner i Hagfors, Kristinehamn och Arvika.

Fler avsnitt
Fler videos