Gå direkt till textinnehållet

Mediestödet dråpslag för Blekingeposten

Blekingeposten går i graven enligt förslag från tidningens styrelse.

Styrelsen i den ekonomiska föreningen Tidnings- och Tryckeriföreningen Blekinge som äger Blekingeposten föreslår nedläggning vid halvårsskiftet.

Orsaken är det förändrade mediestödet.

Blekingeposten

Blekingeposten utkommer med ett nummer i veckan.

Tidningen grundades 1945 med centerpartistisk ledarsida och har under de senaste åren haft en upplaga om cirka 3 000 exemplar.

Redaktionen är belägen i Karlskrona.

Annons Annons

– Det nya redaktionella stödet innebär att tidningen får ett väsentligt lägre bidrag jämfört med tidigare, säger Lars-Göran Enarsson, vd och chefredaktör för Blekingeposten, i en kommentar.

Enligt styrelsen är det omöjligt att minska kostnaderna i samma takt som nedtrappningen av stödet fram till år 2028.

– Blekingeposten har tre redaktionella anställda, och vi köper alla kringtjänster, vilket gör det omöjligt att sänka kostnaderna ytterligare. För att undvika obestånd och i stället genomföra en ordnad avveckling av verksamheten har vi valt att föreslå en avveckling av verksamheten.

För att kunna avveckla tidningsutgivningen krävs två andelsstämmor och om allt går enligt plan upphör tidningsutgivningen vid halvårsskiftet.

Blekingeposten har ett nära samarbete med Gota Media, vars styrelseordförande Bennie Ohlsson också är styrelseordförande i Tidnings- och Tryckeriföreningen Blekinge.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos