Gå direkt till textinnehållet

Nya strejkvarsel på BBC

Anställda på BBC avblåste den planerade strejken inför Samväldesspelen förra veckan. Men nu planerar fackklubbarna på BBC en ny strejt då Skottland röstar om självständighet.

BBC står inför ett nytt hot om strejk bland journalister och teknisk personal. Medlemmarna i National Union of Journalists, NUJ, och fackförbundet för tekniker, Bectu, ska rösta om stridsåtgärder efter att BBC beslutat att minska antalet anställda med 415 tjänster för att spara 48 miljoner pund per år från år 2016/17, även om nedskärningarna kommer att uppvägas av att några nya tjänster tillsätts, skriver the guardian.

Om strejken blir av kan det innebära att det inte blir några sändningar från den skotska folkomröstningen och konserten Last Night of the Proms.

Som Journalisten tidigare skrivit om avblåst journalisterna en strejk som skulle ha pågått i tolv timmar den 23 juli. Stridsåtgärderna, som skulle ha löpt från lunch till midnatt den 23 juli, planerades i protest mot en lönehöjning på endast en procent.

Annons Annons

NJU drog tillbaka stridsåtgärderna eftersom BBC efter långa förhandlingar kommit med ett erbjudande som sträcker sig över två år och gav ett lönepåslag på 2,5 procent.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos