Gå direkt till textinnehållet

Nyhetsankare gripen för korruption

En av Kinas mest kända nyhetsankare har plötsligt försvunnit från TV-rutan. Han har troligen gripits, misstänkt för korruption.

De som i fredags tittade på ett ekonomiprogram på statliga China Central Television, CCTV, såg bara en tom stol där Rui Chenggang normalt brukar sitter. Istället var programmet värd hans kollega.

Rui Chenggang, som betraktas som något av en kändis i Kina, tycks ha gripits i samband med en utredning om korruption på den statliga TV-kanalen, som är kommunistpartiets främsta propagandaorgan, skriver The Guardian.

För två månader sedan fängslades Rui Chenggangs kollega Guo Zhenxi, misstänkt för att ha tagit emot mutor.

Annons Annons

Rui Chenggang har intervjuat statschefer och många stora företagsledare. Han är enormt populär i Kina med mer än tio miljoner följare på sin blogg.

Enligt en rapport i South China Morning Post har ett PR-företag, som en gång ägdes av Rui Chenggang, affärsförbindelser med CCTV.

South China Morning Post skriver att PR-byrån skrivit flera kontrakt med CCTVs ekonomikanal. Dess biträdande chef, Li Yong, och en producent, Qian Xi, greps också i fredags, enligt den kinesisk nyhetsportal Caixin Online.

Fler avsnitt
Fler videos