Gå direkt till textinnehållet

Nynäshamns-Posten sitter lugnt i båten

De stora redaktionerna hyr in helikoptrar och stridsbåtar för att hinna liverapportera först i ubåtsjakten. Det stressar inte Nynäshamns-Posten som kallt väntar på att mer ska ske. ”Det måste hända något mer, att man tar upp en ubåt”, säger chefredaktör Niklas Milberg.

Nynäshamnsborna är vana vid både mediedrev och militärens ubåtsjakter sedan åttiotalet. Ett lugn har man även på Nynäshamns-Posten, där endast ett par personer under ett par timmar, bevakat händelserna längs kustremsan.

– Vi har lagt otroligt lite resurser på detta, men det beror inte på ointresse utan att vi är så få att produktionen och webben blir lidande då. Vi behöver en strikt plan om allt ska fungera. Så när en sådan här sak händer kan vi inte lägga så mycket resurser vi kanske vill, säger chefredaktör Niklas Milberg.

Så ni ändrar inga skift för detta?
– Vi har alltid samma antal nyhetsreportar. Om vi ska lägga in extra på det här vill vi att det ska hända något mer, att man tar upp en ubåt eller annat. Vi har tre reportrar på tidningen som fotograferar själva och en nyhetschef som jobbar dagligen. Men de ska täcka allt.

Annons Annons

Så ni ska inte tävla mot de stora medierna som hyr in helikoptrar och stridsbåtar för att kunna ta sig runt?
– Nej, vi ska inte tävla. Men vi följer andra medier och även vad försvarsmakten kommunicerar. Vi är väldigt stora i det här området och får in mycket tips, bland annat från en frilansfotograf som varit ut med båt och blev avhyst från området. Många av tipsen vi får in under de här dagarna handlar om åttiotalet och det som hände då, det känner vi att vi ska lyfta fram och skriva mer om. Det intresserar folk här, så i väntan på att mer ska hända på riktigt där ute så kan vi blicka bakåt.

Fler avsnitt
Fler videos