Gå direkt till textinnehållet

Nytt lokalt avtal för Mittmedia kompetens

Nu har ett nytt lokalt avtal slutits för Mittmedias bemanningsanställda. Det innebär förbättrade vilkor för övertid och semester.

Mittmedia kompetens är Mittmedias interna bemanningsföretag som bemannar alla Mittmedias titlar. Bemanningsföretaget har 88 tillsvidareanställda varav 55 finns på fasta tjänster inom Mittmedia.

Mittmedia kompetens representeras också av en egen sektion i Journalistklubben på Mittmedia. Och nu har klubben lyckats förhandla fram ett lokalt avtal för de bemanningsanställda som innebär bättre villkor för övertid och semester.

Sofia Lindh är ordförande i Mittmedia kompetens sektion. Hon berättar att de första förhandlingarna hölls redan i juni, men avslutades i oenighet. De togs upp igen i oktober och är nu avslutade.

Annons Annons

– Innan så har vi inte fått övertid förrän efter hela halvtimmar. Enligt journalistavtalet så kompenseras man med tre särskilda kompdagar för sådan övetid, men vi hade alltså ingenting. Men nu får vi övertid från första minuten, säger hon och fortsätter:

– Arbetsgivaren kände nog att den var tvungen att ge oss något eftersom de bemanningsanställdas villkor ser så otroligt annorlunda ut.

Utöver övertiden så innehåller även det nya lokala avtalet ytterligare en veckas semester från det att man fyllt 40 år även för de bemanningsanställda.

– Det här känns bra. Det är ett steg framåt, men det finns ändå mycket kvar att göra. Alla borde gå på samma avtal, säger hon.

Mittmedia kompetens bemannar alla Mittmedias digitala och fysiska titlar som bland andra är Hela hälsingland, Östersunds-posten, Länstidningen Östersund, Sundsvalls tidning, Örnsköldsviks Allehanda, Tidningen Ångermanland, Hudiksvalls tidning, Ljusdals-Posten, Ljusnan, Söderhamns-kuriren, Arbetarbladet, Gefle Dagblad, Dala-Demokraten och Dalarnas tidningar. Utöver dessa finns även ett antal gratis tidningar.

Fler avsnitt
Fler videos