Gå direkt till textinnehållet

Olof Lundh tilldelas Per Wendel-priset

Sportjournalisten och författaren Olof Lundh får 2016 års Per Wendel-pris, som delas ut av Expressen. Prissumman är 100 000 kronor.

Motiveringen lyder: ”Sportjournalistik anklagas ofta för brist på kritisk granskning. Men det finns journalister som ägnar sig åt att frilägga det spel som sker under det som synes ske även i sportens värld. En värld där varken Svenska fotbollförbundet eller Zlatan står över journalistikens kritiska granskning. I Pelles anda är det med stolthet som juryn i dag ger 2016 års murvelpris till journalisten Olof Lundh!”

"Det är oerhört hedrande att få Per Wendels journalistpris. Jag kände honom inte personligen, men såg upp till honom som journalist och senare kollega på Expressen. Jag är extra glad och stolt över att nyhetsarbetet inom sportens värld blir uppmärksammat på detta sätt", säger Olof Lundh, som jobbar på TV4 och Fotbollskanalen, i ett pressmeddelande.

Olof Lundh kom under 2016 ut med boken Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll där han bland annat skriver om korruption och förhållningsätt inom fotbollsvärlden. Han blev även utsedd till Årets Sportjournalist i Sverige av Sportjournalisternas klubb i Stockholm och Svenska sportjournalistförbundet. 

Per Wendel avled 2005 och Expressen instiftade ett journalistpris till hans minne. I juryn har ingått Otto Sjöberg, Peppe Engberg, Kjell Dabrowski, Kaisa Ericson och Lotta Cramne. 

Fler avsnitt
Fler videos