Gå direkt till textinnehållet

”Om man bara sparar finns det inget kvar till slut”

(UPPDATERAD) Igår blev det klart att Ulf Magnusson tar över som ny VD på Talentum. Och han utlovar mindre besparingar och i stället fler satsningar för att öka intäkterna under den närmaste framtiden.

Striderna mellan klubb och arbetsgivare har varit många och hårda på Talentum under året, vilket Journalisten rapporterat om i en rad artiklar. Stridigheterna slutade med att det hårt kritiserade förslaget att kapa 19 tjänster, outsourca webbproduktionen och ersätta fyra chefredaktörer med en publisher drogs tillbaka. I stället minskade bemanningen med åtta personer och onlineproduktionen blir kvar i huset. 

Ulf Magnusson kommer från en VD-tjänst på Objektvision

Grattis till nya jobbet.

Annons Annons

– Jag tackar, det blev klart i dag (läs igår), så vi har precis informerat alla medarbetare på mitt gamla jobb idag. Jag börjar även redan i dag på Talentum.

Striderna mellan företaget och klubben har varit många under året. Väntar fler besparingar?

– Det är ingenting vi planerar just nu. Jag är en intäktsmänniska och är anställd för att prestera svarta siffor såklart, men också för att öka omsättningen. Jag vill inte krympa företaget utan växa detsamma. Jag tycker också vi har kommit till en personalnivå där vi inte ser några besparingar just nu, säger Ulf Magnusson.

Hur ser du på framtiden för papperstidningen?

– Jag tror att Talentum, som har så starka och bra varumärken, kommer överleva och må bra i framtiden. Annars hade jag inte tagit jobbet. Sen i vilken distributionsform de kommer överleva, det kan man diskutera. Det viktiga är att man hittar en publik och anpassar den efter hur de vill ha den. Men vi tror i grund och botten att en god journalistik är grunden för våra produkter.

Hur kommer man märka att du tar över?

– Jag kommer vara på plats hela tiden, och jag vill satsa genom att växa och genom att jobba med intäkter primärt.

Så du kan lova att det är slut med att spara?

– Om man bara sparar och sparar så finns det inget kvar till slut, men sen måste vi såklart vara kostnadseffektiva. Men min ambition är att hitta nya produkter och erbjudanden.

Är det viktigt att ha ett bra samarbete med facket anser du?

– Absolut är det viktigt, i ett kunskapsföretag som vi är är det också viktigt att alla medarbetare engagerar sig och mår bra. Det är en förutsättning för att vara framgångsrik.

Fler avsnitt
Fler videos