Gå direkt till textinnehållet

Örebro-Kuriren har återuppstått

Tio år efter att Örebro-Kuriren lades ner har tidningen återuppstått på nätet, som Örebrokuriren. Ansvarig utgivare är K-G Ekblom som var med då tidningen lades ner för tio år sedan.

Den 29 oktober 2005 kom det sista numret av Örebro-Kuriren. Kvar på tidningen fanns då fyra journalister som blev uppsagda.

Nu tio år senare har en av dem, K-G Ekblom, åter väckt den gamla socialdemokratiska tidningen till liv. För några veckor sedan startade han sajten orebrokuriren.se. Han har från PRV köpt loss och skyddat varumärken Örebrokuriren.

– Jag har begränsat bevakningen till Örebro stad för att det ska bli hanterligt eftersom det enbart är jag som jobbar än så länge, säger K-G Ekblom.

Annons Annons

Nyhetsajten orebrokurien.se är till skillnad från sin föregångare politiskt obunden. Sajtens innehåll är gratis för läsaren och annonsfinansierad. Örebrokuriren fokuserar på lokala nyheter i Örebro: näringsliv, samhällsdebatten samt evenemang.

Av den respons han fått tycker sig K-G Ekblom se att Örebrokuriren fyller ett behov.

– Lokala politiker har varit sugna på att debattera i Örebrokuriren, så debattsidan fick bra fart direkt. När en gymnasieskola planerades läggas ner skrev elever debattartiklar. Det är tanken, att det ska finnas en röst till. Det är roligt att yngre valde att säga sin mening hos oss.

Han hoppas att sajtens ekonomi ska stabiliseras så att han på heltid kan jobba med nättidningen och eventuellt anställa någon. I dag arbetar han parallellt som frilans.

 

Fler avsnitt
Fler videos