Gå direkt till textinnehållet

P4 Stockholm satsar nytt på länet

P4 Stockholm förstärker sin bevakning av Stockholms län med fyra reportrar som ska bevaka Södertälje, Söderort, Norrort och Järvafältet.

Sveriges Radios kanal P4 Stockholm har gjort en undersökning hur Stockholm kommer att utvecklas. Prognosen är att Stockholmsregionen kommer att växa kraftigt och ha 2,5 miljoner invånare år 2022. Därför har kanalen beslutat att förstärka bevakningen med fyra lokalreportrar som ska ha ansvaret för Södertälje, Söderort, Norrort och Järvafältet.

Enligt P4 Stockholms kanalchef Lotta Mossberg (bilden) är det för tidigt att säga om det blir nyanställningar.

– Jag börjar med att fråga den personal jag har och se vilken kompetens det finns inom Radiohuset. Det är viktigt att få tag i rätt person. Jag har också en förturslista att ta hänsyn till, säger Lotta Mossberg.

Annons Annons

 På sikt har P4 Stockholm även planer på att ha rullande redaktioner som röra sig mellan olika delar av länet. Satsningen på den lokala journalistiken i Stockholm innebär också att det blir mer direktsänd radio på kvällar och helger.

Det är inte klart när de fyra reportrarna kommer att vara på plats, men troligen någon gång under våren.

– Nu tittar vi på vad alla ska göra när vi börjar sända direkt på helger och kvällar. Tekniken måste även vara på plats i de fyra nya områdena.

De fyra reportrarna kommer att höras både i P4 Stockholm och i 93,8 där systerkanalen Metropol sänder.

Fler avsnitt
Fler videos