Gå direkt till textinnehållet

”Påven ger ett personligt intryck”

SVT-fotografen Pablo Torres fick möjlighet att ställa några frågor till påven. Men frågorna handlade inte om religion utan om fotboll.

Journalisten lyckas få tag i Pablo Torres då han sitter på flygplanet på väg tillbaka till Rom med påve Franciskus. På resan till Sverige lyckades han ställa en fråga till påven som gjorde honom glad.

– Jag frågade honom hur det går för hans favoritlag San Lorenzon de Almagro, ett lag som räknas som ett av de stora i Argentina. Påven kommer ju från Argentina. Han svarade att han har svårt att följa laget. På min fråga varför, svarade han att har så många saker att göra men försöker följa hur de ligger till i tabellen.

Hur var det att samtala  med påven?
– Det var en ovanlig upplevelse i livet. Man behöver inte vara troende för att tycka att det är unikt att träffa honom. Han ger ett personligt intryck då man börjar tala med honom. Det var en chansning jag gjorde att ställa frågan om San Lorenzon de Almagro. Jag förväntade mig inget svar, men han verkade tycka det var roligt att svara.

Har du träffat påven innan?
– Tillsammans med Kristina Kappelin gjorde vi en dokumentär om påven som sändes på SVT. För ett år sedan träffade jag honom för första gången då han tog emot några romer.

Kände han igen dig då du pratade med honom på planet?
– Han träffar många människor så jag tror inte det.

Var är påven nu?
– Han sitter längst fram i planet tillsammans med sin delegation.

Se filmen då Pablo Torres ställer frågan till påven här.

Fler videos
Fler avsnitt