Gå direkt till textinnehållet

Peter Hjörne: GP förblir en liberal tidning

I en ledare försvarar nu Peter Hjörne, ordförande och huvudägare i Stampen Media Group, det kritiserade beslutet att tillsätta Alice Teodorescu som politisk redaktör på Göteborgs-Posten.

Alice Teodorescu har profilerat sig som en socialkonservativ skribent, medan Göteborgs-Posten på sin ledarsida är uttalat socialliberal. Tidningens ledarredaktion har därför ställt sig frågan om tillsättningen innebär att GP ändrar sin politiska riktning, som Journalisten tidigare skrivit om.

Peter Hjörne försvarar nu värvningen av Alice Teodorescu på tidningens ledarsida:

”Sedan utnämningen av Alice Teodorescu tillkännagavs har det från sina håll hävdats att GPs politiska hållning därmed skulle ändras från liberal till konservativ. Så är inte fallet. GP är och förblir en liberal tidning.”

Annons Annons

Han påpekar att ”liberalismen är till sin natur tolerant, mångfacetterad och öppen. Det kommer GPs ledarsida att vara också i fortsättningen, under Alice Teodorescus ledning.” 

Han skriver vidare att Alice Teodorescu är en skicklig opinionsbildare och modig.

”Hon är inte förutsägbar, följer inte opportuna strömmar utan vågar stå för en egen hållning – en spännande, fritänkande liberal hållning!”

Fler avsnitt
Fler videos