Gå direkt till textinnehållet

Pulitzer-vinnare jobbar med PR för att betala hyran

I måndags var det Pulitzer-gala i USA. En av de stora vinnarna blev tidningen Breeze i Kalifornien. Men reportern Rob Kuznia, som gjorde granskningen, har redan lämnat yrket för pr-branschen. Han hade inte råd att betala hyran.

Det är hårda tider för många journalister. På den lilla tidningen Breeze, med 63 000 prenumeranter, jobbade tidigare reportern Rob Kuznia. Tillsammans med kollegan Rebecca Kimitch började han gräva kring några tips om korruption på en high school i området. En serie artiklar som vann en Pulitzer.

Nu skriver LA Times att Kuznia redan lämnat journalistiken för pr-branschen.

“Kuznia lämnade Breeze och journalistiken förra året och jobbar nu som publicist på USC Shoah Foundation. Jag pratade med honom i eftermiddag och han erkände att han kände lite ånger över att inte längre vara journalist. Han sa att det var för svårt att klara sig med sin lilla tidningslön medan han hyr boende i Los Angeles” skriver reportern Kevin Roderick.

Annons Annons

Om det är någon därute som har behov av en hyfsad grävare med specialkunskaper i engelska, kanske nu är rätt tillfälle att hugga tag i Kuznia? 

Fler avsnitt
Fler videos