Gå direkt till textinnehållet

Robert Olsson tar över SVT Göteborg

Efter konflikten mellan Uppdrag Granskning och SVT-ledningen tar Robert Olsson tillfälligt över allmän-TV i Göteborg. UPPDATERAD

Konflikten mellan Uppdrag granskning och SVT-ledningen skrev Journalisten om i måndags. Där uttryckte bland annat personalen på Uppdrag granskning skarp kritik mot att ortchefen Ylva M Andersson fråntagit samhällschefen Mette Friborg utigvarskapet för programmet.

I onsdags kunde Journalisten berätta att 28 profilerade journalister skrivit ett öppet brev i Göteborgs-Posten till SVTs ledning.

Nu har divisionschef Maria Groop Russel tillsatt Robert Olsson, som i dag är programdirektör till att leda allmän-TV i Göteborg fram till efter sommaren. 

Annons Annons

"Mitt uppdrag är att se till verksamhetens bästa och den nuvarande situationen är inte hållbar, säger Maria Groop Russel i ett pressmeddelande.

Ortschefen Ylva M Andersson och Mette Friberg kommer att få andra arbetsuppgifter under denna period.

– Jag är bedrövad och ledsen över att vi hamnat i den här situationen. SVT i Göteborg är i ett svårt läge och för att skapa lugn, arbetsro och fokus på programproduktion kan detta vara en framkomlig väg, värd att pröva. Jag har gjort det som står i min makt för att hitta konstruktiva lösningar. När det inte har lyckats är det bra att chefer över mig tar ansvar och pekar ut en riktning framåt, säger Ylva M Andersson.

Fler avsnitt
Fler videos