Gå direkt till textinnehållet

Ryska vapenindustrin startar nyhetsfabrik

Den statliga vapenindustrin i Ryssland ska bygga upp en egen ”nyhetsfabrik” för optimistiska nyheter som motvikt till de ”russofobiska” nyheterna som den ryska statstelevisionen levererar, uppger företrädare för industrin.

Vice premiärminister Dmitrij Rogozin som ansvarar för Rysslands försvarsindustri anser att rysk TV hänger sig åt vulgariteter och sensationsjournalistik och uttrycker förakt för inhemsk produktion och ”Rysslands storslagna kultur”.

Rogozin har därför beordrat presstjänsterna på de statliga företagen inom försvarsindustrin att bygga upp en egen ”nyhetsfabrik” som ska leverera ”äkta, optimistiska nyheter” som ska uppmuntra folket till nya stordåd.

Det rapporterar nyhetsbyrån Ria Novosti.

Annons Annons

Den ryska staten har på senare tid vidtagit en rad åtgärder för att stärka greppet om landets medier. Som Journalisten berättade förra månaden har Rysslands president Vladimir Putin beslutat att nyhetsbyrån Ria Novosti ska läggas ned och ersättas av den nya nyhetsbyrån Rossija Segodnja som ska återupprätta attityderna mot Ryssland som ett land med goda intentioner.

Fler avsnitt
Fler videos