FOTO: Tor Johnsson

Scherman skåpar ut Folk och försvar-rapporteringen

12 januari, 2017

Mediernas rapportering från Folk och försvar är förbluffande okritisk. Det menar Aftonbladets kolumnist Jan Scherman i en hård bredsida i dag.
 

I kolumnen "Nickedockorna i Sälen" skriver Scherman i dag att den mediala passiviteten från konferensen och ”den slående avsaknaden av ett grundläggande elementärt kritiskt ifrågasättande av makt och myndigheter” är närmast unik.

Han menar att svenska redaktioner alltför okritiskt svalt FRA-uppgifterna om hundrattusentals ryska cyberattacker mot Sverige, liksom budskapet i den omdebatterade rapporten om rysk desinformation, författad av Utrikespolitiska institutets Rysslands- och Eurasienchef Martin Kragh.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies