Gå direkt till textinnehållet

Slut med att kommentera artiklar i VLT

VLT och fyra andra Mittmediatidningar stänger möjligheten att kommentera artiklar. Anledningen är att ”debatten spårat ur” vid artiklar som handlar om invandring.

Daniel Nordström, VLTs chefredaktör, skriver på sin blogg att artikelkommentarerna har ”fastnat i en negativ spiral där debatten spårar ur, främst i anslutning till artiklar om invandring. Det finns i sig inget som är fel i att kommentera den förda invandringspolitiken och det är absolut inget fel att vara kritisk mot den. Problemet är att det ständigt förs fram en mängd spekulationer, fördomar och allmänt nonsens. Många av kommentarerna är dessutom helt omöjliga att ens publicera.”

De tidningarna som stänger kommentarsfunktionen är förutom VLT, Avesta Tidning, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten och Sala Allehanda.

I februari beslutade Östgöta Tidningar att stänga kommentarsfältet under nyhetsartiklar, men behålla dem under ledare, krönikor och insändare, som Journalisten tidigare skrivit om. I Östgöta Media ingår tidningar som Östgöta Correspondenten, Norrköpings Tidningar och Västerviks-Tidningen.

Annons Annons

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos