Gå direkt till textinnehållet

Sommarpratar anmäld till Granskningsnämnden

Leila Lindholms sommarprat har anmäls till Granskningsnämnden av lyssnare som anser att hon berättade för mycket om sina egna varumärken.

Det var i förra veckan som programledaren, TV-kocken och kokboksförfattaren Leila Lindholm debuterade som sommarpratare i P1. Programmet handlade bland annat om döden, sexismen i restaurangbranschen och hennes eget entreprenörskap.

Programmet ha nu anmälts till Granskningsnämnden av tre lyssnare, som tyckte att det blev för mycket reklam för Leila Lindholm egna produkter, skriver Aftonbladet.

I anmälningarna står det bland annat att: ” Sommarvärden sålde in både sitt företag och produkter flera gånger under programmet” och att ”I programmet tilläts Leila Lindholm göra upprepade marknadsföringar för egen affärsverksamhet.

Leila Lindholm skriver i ett sms till Aftonbladet att "manus är skickat och noga granskat av Sveriges Radios jurist innan sändning".

Helena Söderman på myndigheten för radio- och TV säger till Aftonbladet att både Sommar i P1 och andra produktioner i bland klarar sig undan fällning för att gynnandet kan vara motiverat av ett underhållnings- eller informationsintresse.

Fler avsnitt
Fler videos