Gå direkt till textinnehållet

Stampen vill sälja av bolag

I dag hålls ett första borgenärssammanträde om Stampen i tingsrätten i Göteborg. För att försöka rädda verksamheten vill Stampen sälja ett av koncernens bolag.

Stampen är mitt i processen med att ro i land en rekonstruktion av bolaget. I ett pressmeddelande berättar ledningen i dag att de vill sälja av ett av sina bolag, det är ännu inte klart vilket.

”Som ett led i Stampens övergripande plan att minska skuldsättning har ledningen beslutat att avyttra ett av koncernens bolag. Processen har pågått under en längre tid och försäljningen kommer att möjliggöra ytterligare amortering av banklån och en minskning av de finansiella kostnaderna”, skriver koncernen i pressmeddelandet.

Stampen vill även avveckla bolag inom koncernen som saknar rörelsedrivande verksamheter och anställda. Först ut blir V-TAB Örebro AB som inte har någon rörelse sedan Örebroverksamheten flyttades till andra anläggningar 2015. Det bolaget kommer att avvecklas genom konkurs.

Annons Annons

Dessutom begär koncernen utträde ur rekonstruktion för bolaget Modern Women Media AB. Under tiden som företagsrekonstruktionen pågått menar ledningen att det bolaget har genomfört ”nödvändiga besparingsåtgärder och kommit tillrätta med sin balansräkning”. Därmed har syftet med rekonstruktionen uppnåtts och den statliga lönegarantin för de anställda kommer att återbetalas.

I dag möter rekonstruktören Christian Andersch de som har skulder att kräva från Stampen, i ett första borgenärssammanträde vid tingsrätten i Göteborg. Journalisten är på plats för att följa händelseutvecklingen. 

Fler avsnitt
Fler videos