Gå direkt till textinnehållet

SVT-profilen slutar – fanns inget nytt jobb

Rapports programledare Ulf Wallgren, 62, slutar på Sveriges Television. Han ville själv kliva bort från de allt tuffare arbetstiderna och snabba nyhetstempot men det har inte gått att hitta någon ny roll åt honom.

I 27 år har Ulf Wallgren jobbat på SVT, på senare år ofta som programledare i både Rapport och Aktuellt. Men från och med nästa år är det slut. I ett internt mejl till sina kolleger, som Journalisten tagit del av, meddelar Ulf att han slutar.

"Tyvärr har det inte gått att hitta någon skräddarsydd lösning där jag kunnat fortsätta att presentera Rapport 18 och 19.30 (som jag älskar att göra) kombinerat med någon annan uppgift med mindre tuffa arbetstider och det känns förstås sorgligt", skriver han i mejlet.

Ulf Wallgren får även stöd av kollegan Marianne Rundström. 

"Jag tror inte att han hade slutat om man hade hittat en lösning med ett schema där han tycker att han hade orkat", säger programledaren Marianne Rundström till Expressen.

Ulf Johansson är nyhetschef på SVT.

”Vår bemanning av programledarpass ser ut så här. Vi har inte många dagpass om man vill vara programledare. Det är ju mer och mer tryck på obekväma arbetstider för alla våra medarbetare", säger Ulf Johansson til Expressen.

Fler avsnitt
Fler videos