”Toppmötet spränger nya gränser”

12 januari, 2017

DEBATT Det kritiserade SVT-programmet ”Toppmötet” är ett lågvattenmärke vad gäller mediernas roll som maktens megafoner. Det menar den tidigare SR-journalisten Anders Bergman.

I en debattartikel på Journalisten.se skriver Bergman att intervjuprogrammet lett av tidigare moderatledaren Fredrik Reinfeldt ”spränger nya gränser inom medierna när det gäller granskning och oberoende och förstärker mediernas roll som maktens megafoner utan några som helst ifrågasättande ambitioner”.

Skulden för de alltfler kändisledda programmen ligger på ansvariga inom SVT och andra medier, enligt Bergman:

”Den viktigaste ledstjärnan numera för val av programledare tycks vara att man ska sakna både erfarenhet och kompetens för uppdraget. Det räcker med ett kändisskap i vadsomhelst.”

Taggar: Debatt

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies