Gå direkt till textinnehållet

Tre sägs upp på Corren

Förhandlingarna om nedskärningarna på Östgöta Media är klara. Tre personer sägs upp, återstående 19 tjänster försvinner med frivilliga lösningar. – Hur frivilligt det nu är. Det är uppgivet på NT nu, säger klubbordföranden Calle Slättengren.

Journalisten berättade redan i början av oktober om sparpaketet på Östgöta Media (Östgöta Correspondenten, Motala Vadstena Tidning, Norrköpings Tidningar, Västerviks-Tidningen och Folkbladet i Norrköping) där ledningen velat banta med 22,5 tjänster. Nu är förhandlingarna avslutade. Tre personer sägs upp, på Östgöta Correspondenten, återstående 19 tjänster försvinner med frivilliga lösningar.

Det gäller alltså även de två fotograftjänster på Norrköpings Tidningar som Journalisten i förra veckan berättade att ledningen vill kapa. Klubben var inför måndagens förhandlingar redo att ta strid för de erfarna fotografernas multikompetens.

– Vi såg att de lätt hade kunnat omskolas, säger Calle Slättengren.

Men båda fotograferna accepterade i stället avgångsvederlag.

– Hade de tackat nej till erbjudandena skulle de ingå i LAS-förhandlingen, problemet då är att arbetsgivaren förmodligen sagt nej till omskolning, då hade vi kunnat ta det vidare till central förhandling och i förlängningen eventuellt Arbetsdomstolen. En lång och mödosam process – det känns som att det alltid är arbetsgivaren som vinner sådant här, säger Calle Slättengren.

– Det är uppgivet på NT nu. Det är känslan.

Fler avsnitt
Fler videos