Gå direkt till textinnehållet

TTs redaktion i Göteborg nästan halveras

Enligt det förslag som TT Nyhetsbyrån lagt fram ska antalet anställda på redaktionen i Göteborg minskas med tre reportrar. Kvar blir fyra, samt platschefen. Ingen kommer att jobba natt på vardagar. (KORRIGERAD)

Som Journalisten tidigare skrivit om vill TT Nyhetsbyråns ledning ta bort 16 journalisttjänster. Enligt sparförslaget kommer det att drabba redaktionen i Göteborg extra hårt. Av de sju reportrarna på redaktionen ska tre dras in. Kvar blir fyra reportrar, plus platschef.

Enligt ledningens förslag kommer ingen att jobba kväll på vardagar, utan bevakningen ska då skötas från centralredaktionen i Stockholm. I dag jobbar reportrarna enligt schema på vardagar fram till halv ett på natten. Bevakningen på helgerna ska finnas kvar.

– Vi är ledsna och bestörta över att ledningen går så hårt fram mot vår lilla redaktion i Göteborg. Sparförslaget kommer att påverka vår möjlighet att bevaka Västsverige. Vi är en nationell nyhetsbyrå, då måste vi vara närvarade i hela Sverige. Vi understöder centralredaktionen i Stockholm, säger Bertil Åkesson, journalistklubbens ordförande på Göteborgsredaktionen.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos