Gå direkt till textinnehållet

TTs Stora fotopris till Elis Hoffman

Elis Hoffman har tilldelats TTs Stora fotopris på 100 000 kronor.

Stockholmsfotografen Elis Hoffman fick ta emot priset på Rival i Stockholm på onsdagskvällen. Han får priset för projektet Fading.

"Ett sammanhållet projekt där varje enskild bild tycks rymma en berättelse i sig, uppbyggd av olika betydelsebärande lager. En egensinnig gestaltning med en underliggande ambivalens, där så väl det vackra som det hotfulla kan skönjas. Aningar om minnen av en förlorad plats och en förlorad tid, kanske länken till, och en återerövring av, det undertryckta", skriver juryn i sin motivering.

Bilderna till boken Fading är fotograferade på platser som Elis Hoffman aldrig tidigare besökt och personerna på bilderna är främlingar, människor han aldrig tidigare träffat.

Annons Annons

"Människor är som vackrast när de vågar visa sin sårbarhet", svarar Elis Hoffman på frågan om vad som är viktigast när han fotograferar.

Rebecka Uhlin fick ta emot TTs fotostipendium på 30 000 kronor för projektet Äktenskapet. Hon skildrar gemenskapen och det ömsesidiga beroendet som existerar mellan ett par som varit gifta i 57 år. Projektet ska avslutas med en utställning.

Fler avsnitt
Fler videos